Tuesday, May 5, 2009

.::ingatan dr teman::.

harini, sorang kwn telah mengingatkan aku tentang sesuatu.. perbandingan yang dibuat benar-benar buat aku terasa..

sedih atas kekurangan diri aku ni.. sedih sbb aku mcm aku yang sekarang ni..

insyaAllah, aku akan berubah.. tp aku sendiri tak tau bila.. tp akan aku usahakan.. sama-sama kita doakan..

ckp utk berubah mmg senang.. juz a small matter sbb kite hanya lafazkan.. tp kalu betul-betul nak laksanakannya mmg ambil masa.. berubah pada yg buruk mmg sgt2 senang.. tp kalu nk berubah pada yg baik mmg payah.. syaitan tu sentiasa je menghasut..

but he remind me, 'sbb tu kena istiqamah mintak diberi hidayah..sbb hidayah tu milik Allah..sbb org yg hari ini sama dgn semalam ialah org yg sia2..hari ini lbih buruk dri smalam, org yg celaka..'

'sesungguhnya org2 yg berhijrah, berjihad di jln Allah, merekalah yg mencari rahmat Allah..sesungguhnya Allah pengampun lg maha pengasih..'

'cra pling mudah utk perbaiki diri ialah bnykkn ingat mati..'
*
*
*
kawan, terima kasih atas ingatan tu..sesungguhnya aku benar-benar menghargai... tiada sahabat yang baik melainkan yang saling ingat mengingati...

13 cOmmEnt:

khaLifah feDi said...

emm tima kasih..:)

Mya said...

thanks for the entry yang.. huhu..

poyotito's said...

hoh.
molek bebenor la kamu dah sedor.



heheh

.::c!kzUrA::. said...

kf:

terima kasih??

.::c!kzUrA::. said...

mya:

:)

juz ingatan dr kwn..

.::c!kzUrA::. said...

poyotito's:

alhamdulillah.. :)

Amy Hakim said...

salamz tuan rumah :)

awak lucky sebab ada kawan yang sanggup and gagah hati nya utk tell u the truth.

do treasure that kind of friends. :)

.::c!kzUrA::. said...

wsalam..

erm bertuahnya sy kan?
hehe..
alhamdulillah..Allah temukan sy dgn kwn yg baik cmtu..

Jackal de Howling Wolf said...

ishhhkk..besnye cikzura ade kawan camtu:)
bile la aku nk jmpe kwn cam2 yerk??:)

WanHidayat said...

Salam...

Sy yakin Zura boleh lakukannya....

Sy yakin...

Sy yakin...

Sy yakin...

Justeru, Zura juga perlu yakin...

Cheers!!!

arnamee said...

Salam..

indahnya..
ada kawan yg menghargai nasihat dr kawan mcm kamu:)

.::c!kzUrA::. said...

wanhidayat:

salam abg..
thanks for ur support..
insyaallah..i'll change..

.::c!kzUrA::. said...

arnamee:

salam..
:) sometimes kite kene accept pandangan org lain tuk ubah diri kite tuk jd lebih baik..