Tuesday, March 17, 2009

.::pencarian SUAMI::.

buddy aku buatkan utk aku..hahah..tak bleh bla tol la..sakit perut aku gelak time bc iklan nih..nasib baik la dia tak p anto iklan ni kat hotfm ke utusan ke..kalu tak, naye aku..agak memahami yea...mekasih la.. :p

footnote: bila aku akan jmpe calon suami aku nih?

Monday, March 16, 2009

.::tetibe p ikut orang, celebrate birthday::.

bagaikan tetamu yg tak diundang aku p join besday party aritu..lupe da tarikh..kalu tak silap 28 feb..fuhh, lame giler, br update arini..ni pon aku curik-curik masa yg ade je..konon-kononnyer release tension jap selepas seharian aku wat keje..heh heh..

balik je lepas khidmat nasihat space aritu, tetibe lak k.nuyui n abg faisal ajak ikut diorg..gagaga segan!!tp follow gak..kat bukit jalil..

comei giler syauqina pakai topi tuh..geram aku tengok..so suwiit! cam rase aku pon nk pakai gak..mesti lagik comei..kah kah.. :p

syauqina keje dok melantak betik je..menda lain dia takmo makan..bila ibunya tarik je dr mulut dia, dia mengamuk..fuhh budak nih, lain mcm pesen eh..best sgt ke betik kat umah org tu??lalu bapaknya pon bjanji la, "kalu jmpe betik nnt ayah belikan eh".

sukanya ati dia...erm pasni ntah bila la aunty jura leh jumpa syauqina lagik :(( mesti kamu lupa kat aunty nnt...

tengok tu..dok sakan makan betik lagik..aku nk amik gambo pon dia tak dulik..

menu aritu mmg best...ayam dia best..tp time kitorg pegi tu, memasing da full sebab mkn time keje td..so jamah skit-skit jer..amik syarat orang kampung kate..

buddy ku yg sentiase di sisi..chewah...ala nnt aku mesti rindu kat ko bam!!! :(

lepas da siap mkn, ,kitorang plan lak pegi shopping kat tesco ampang..weeehhaaa...jalan lagik :D ujan lebat tidak dipedulikan..

footnote: bl la lagik nk rerayau ngn korg sume ek? :((

Friday, March 13, 2009

.::kasih IBU::.

video

sayu..

menitis air mata aku tgk video ni..memang aku tak paham bahasanya tp aku dapat rase ape yg dia alami..

footnote: we should love our mother more than everything...

Thursday, March 12, 2009

.::penat dlu blom abes lagi, ditambah dgn yg baru pula::.

aduyaiii..kursus lagik..tp nasib baik kali ni 3 ari je..kot dihentamnye seminggu lagik, pengsan gue!da la im not feeling well..ade skit2 batuk n mcm nk selsema jerk...

kul10 ni gerak p melaka..hopefully everything wokey!! :)

tajuk kursus macam slogan ari pekerja lak..ahaii..bl org tnye p kursus ape, sesegan jer nk ckp..huhu...dr utmkl ni aku ngn zira je..mcm tak percaya!

melihatkan keadaan tempatnya, agak bersemangat la gak nk pg..kalu la dia buat kat dlm utm, huh bosannyer wehh...aku tak penah pon apply kursus ni, tetibe je dpt lak..alhamdulillah..

amacam..byk tak kain bju yg aku bw?skit je tau..sume brg aku letak dlm 1 beg..kasut, bju, shower dll..tp skali aku rase, cm nk pindah daa..aiya.. :p

.::nasib baik tak rentung::.

kalu la nasib kurang baik aritu, aku n zira ni rentung aku agak...

c zira ni yo yo o je nk minum air rebusan teh hijau yg kelat n pahit ya amat tu..tak nak letak air je tp nk rebus uncang tu..terserah la kat ko bam nk bt ape je..

da dijerangnya uncang tu kat atas dapur..sakan plak borak ngn aku n gelak smpai tak ingat dunia..tetiba lak aku niat nk kuar dr bilik agak-agak 45 minit selepas berada di dapur td..bukak je pintu bilik da bau hangit tuh..

menjerit sambil ketawa berdekah-dekah la aku ni kat si zira..air rebusannye da kering..periuk pon jd itam legam..nasib baik je tak terbakar..kalu tak da jd arwah da kami berdua nih..wahhh takmo la mati dlm keadaan tragis cmni..shian famili aku nnt...huhu

amaran keras: lenkali masak dok kat dapur..jgn masak pehtu p huha huha kat dlm bilik yea..

Wednesday, March 11, 2009

.::lepak2 @ yayasan selangor::.

memang menjadi kebiasaan aku kalu zira keje mesti aku follow, kalu aku keje lak mesti zira follow..bukannye ape, juz 2 make sure satu sama lain selamat..kang jalan sensorang kang papehal jadi kan susah..da la ondaway kitorang slalu g keje tu byk kes..ishhh..moga dijauhkan lah!

zira kene duty kat yayasan..kalu duty kat sini serupa cam tak duty je, sebab ade la sekor dua je student yg datang kat kaunter..mmg kalu dpt keje kat sini, dikira satu bonus lah..leh je dok goyang-goyang kaki..kalu kat kaunter space nak bernafas pon tak bleh..ade je student..ishh korang ni..ntah ape yg bestnye ntah naik kat kaunter space tu..tak paham betulla..

tengok tu..betapa senang hatinya kawan ku ini..membazir tol duit utm upah korang nih..hahahaha..argghhh bosan tahap dewa kalu dok kat sini..sejuk eh ya amat plak tu..

takde orang kan?so aku pon sakan la posing memosing nih..sonok!!!si wan tu sabau je la ngn pangai aku nih..dok keje gelakkan aku jer..kamu ni mengganggu konsentrasi aku nk bergambar je la... :p

ni muka orang-orang yang takde keje..hehehehe...

footnote: zira, ingatkah kau pada kenangan petang tu time kite tahan teksi?gagaga... :p

Tuesday, March 10, 2009

.::tag 16 dalil::.

rasenye aku da berhutang tag ni hampir 2 bulan da kot..huhu..takde mase la nk buat..mak oi, panjang menjela-jela lak tag ni..kalu buat 2 je buleh tak kak lin?kekeke..tp demi memenuhi permintaan kak lin..chewahhh...zura buat gak 16..huhuhu..sayang saya tak? :p hehehe!!

lets start!!

satu - dulu saya sangat lembab ketika mau menaip guna keyboard..tapi kalau menaip msj sgt la laju..tnpa melihat butang kat hp tu pon sy bleh taip..kalau guna keyboard nk menaip pape hanya gunakan 2 jari telunjuk je..sebutir-sebutir aku klik..smbil mata dok perati je kat keyboard tu..takut-takut silap tekan..penat la mate ni jap tengok keyboard jap tgk screen..tapi skang, jangan memain eh..i da bleh menaip tanpa melihat keyboard..mata dok tgk screen je..kekekek..(giler eksyen!!)


dua - time sekolah darjah enam dulu, penah suatu ketika saya memakai tudung dgn gaya orang tua pakai skang..mmg muka auto jdik bulat..time tu da memang bajet cun giler..ade la dua tiga keping gambar diabadikan..apabila besar, saya sngt menyampah tgk gmbar tu..lawak giler..malu kalu org lain tgk..so dengan niat ati yg kental, sy nekad untuk bakar idup-idup gambar tu..kekekeke..giler kejam...

tiga - rentetan dari cerita nombor dua tu, time beso ni kalau ade je gambar yang tak cun n aku rase lawak giler..kompom aku akan bakar..untuk aksi yg tak bape kejam, aku delete jerk...tebiat ape ntah aku nih...buddy aku ckp, gmbar yg lawak tu simpan lah buat kenangan!argghhh tidakkkk!!takde maknenye nk simpan...nnt anak2 aku gelakkan aku plak.. huhu

empat - BMW!kalau nk ikut keturunan or keadaan kewangan aku ni, memang smpai mati pon aku tak mampu nk beli kete BMW tu..dalam mimpi buleh la kot..tp aku ni addict kat kete tu tak tau la aku nk gambarkan macam mane..giler betul aku tgk kete tu..kalau kete tu lalu depan aku or aku npk dia parking kat memana, kompom aku ckp, tgk tu kete aku lahhh...diorg ni tak reti-reti nk pulangkan ke lepas pinjam??ishhh perasan nk mampos!

lima - saya sangat suka p shopping...p shopping tu bukanlah bermakna beli barang itu ini..kekadang tu juz window shopping jer..tgk sane tgk sini, cuci-cuci mata..tak tau la nape, kalau tengok orang lain membeli belah smpai penuh troli, mesti dalam ati ni berbisik, syoknyer kalu aku pon leh beli belah smpai cmtu...

enam - saya sangat suke+geram bila tgk baby..tambah-tambah baby yg tembam, gebu, putih melepak..rase cm nk geget-geget jer!!!suka sgt bau baby..busuk tp best!aiman slalu jadik mangsa kene cium ngn aku smpai pipi dia yang putih tu bertukar wane pink..huhu..suka giler bile tidurkan baby..c aiman selalu tido atas riba aku smpai kaki ni semut-semut..comel sesangat diorg ni kalu time tido..aku penah mandikan baby, bagi makan, tidurkan..sonok wehh..alang kate aku ade sifat keibuan..cehhh..haha..bila nk ade anak nih?tak sabarnyeeee....hiks!kene carik laki dl la... :p

tujuh - uik, baru smpai tujuh..lagik sembilan!!mati aku..buddy aku cakap aku ni kalu pandang orang macam nk carik gaduh..ops..iye ke?aku rase cm biase jer..kekeke..korang kalu tak kenal aku mesti fikir aku ni sombong..tp aku tak cmtu tau..aku peramah walaupon kekadang malu tu ade..kalu orang ok ngn aku kompom aku ok ngn org tu...n i will be a good friends!insyaAllah..

lapan - saya jenis orang yang tak banyak cakap..lebih suka dengar dari cakap..kalau dengan famili pon camtu..banyak ke sengeh jer..sume orang mesti perasan bab tu kalu kenal sy..tp ade sesetengah orang yg boleh buat sy banyak ckp bila bersama dia...contohnya ngn alang n zira...ade je cite yang dikongsi..ade je benda yang nak ditertawakan..

sembilan - sukan dengan aku memang tak brape nk kamcing..kalau boleh dielakkan aku akan elak..huhu..malas ah..semangat kesukanan ni telah merudum ketika umur ni menginjak ke 15 tahun...agaknyer time tu da matang kot..hahaha...kalu time sekolah rendah dulu, tingkatan 1, 2, 3 memang aku aktif bersukan..merentas desa join, lumba lari masuk..bola baling, bola jaring..kawad kaki..huh, memacam lagik ar..tp lepas je tingkatan 3, satu benda pon aku tak join..amacam?

sepuluh - lelaki....aku begitu kagum dan teruja bila tengok lelaki yang pandai betul smart-smart nih..tak selekeh tak serabai..kekadang tu rase cam tak berkelip tengok diorg...huhu smpai macam tu skali ek..menakutkan!hahaha orang muda cakap 'lelaki metroseksual' tu..segala ape yang dipakai nampak match je dengan diorang...lagik satu, aku suka gak tengok orang yang kulitnye putih empuk..nampak suciii je...cmne la kulit diorang leh cmtu ek..???tapi putih luaran je tak semestinye suci..kan3??

sebelas - aku ni orang yg agak rajin berkemas sebab aku tak suke la umah or tempat yg semak..nnt mate aku ni sakit..so aku akan slalu berkemas...make everything under control..tp kalu kat umah kg la kan..time famili berkumpul..tak dan seminit lepas kemas sure bersepah balik..adoyaiii ank2 buah n spupu ku oii, tak reti ker nk bersih2 skit??bt penat mulut je kalu membising kat diorg..buat dekkk je memasing..

dua belas - penah tak korang baca novel pehtu berangan konon-kononnyer korang lah actress or actor dlm novel tu?huhu..aku slalu!!!!mcm da jd kebiasaan plak..lepas baca dok sebok berangan..hahahah..lawak giler..tp best woo..cube korang try...erm

tiga belas - wan...satu nama yg agak keramat bagi aku..tak paham tapi ni mungkin satu kebetulan..aku cpt sgt kamcing ngn orang yg ada nama wan...boleh aje kalu nk bwk gurau, cite itu cite ini, jd rapat..erm tak tau la kenapa, mengapa or bagaimana...musykil2!!sape name wan?meh kawan ngn aku meh.. :p

empat belas - bercita-cita nk wat majlis kawin kat dewan or hotel tak pon kat taman..fuhh mesti meriah..hehe...tp angan-angan je tu kot..sebab aku lagik suke kalu leh bt majlis kawin cam dekat kg..masak-masak sendiri tak yah guna catering..lagik meriah!!penat pun lupa nnt..tp kalu la buleh, aku nk buat dua-dua skali..hahahaha..yo yo o je aku nih.. :p

lima belas - orang slalu kate..aku ikut cara mak..cool jer, rajin, sabar dgn kerenah bebudak, dll...tp tak tau lah..ade yg sama tp aku tgk aku agak lain skit dr mak..but im owez pray, i will b like mak..sorang ibu yg sgt2 penyayang.. :)

enam belas - sy sgt suka makanan pedas!!

abis pon..tp sume pendek-pendek jer..penat kursus tak abis lagik nih..ingin jer aku menidurkan diri di bawah meja nih..huhu..tambah plak 2 bos aku takdo, lagik la maleh nk buek kojo nih..