Thursday, December 25, 2008

.::merry christmas::.

.::25th Dec 2008::.

we wish u a merry christmas for the others who celebrate this festival..kite kan rakyat malaysia yg berbilang kaum dan bangsa..so tak slh kirenya kalu nk wish kan..so bloggers..enjoy the holiday!ho ho... :D

Wednesday, December 24, 2008

.::hepi HOLIDAY!!::.

for all my frens n bloggers...

starting from today, 5.00 pm till 4th jan 09, i'll not update my blog..i juz want to enjoy my holiday wif my famili..have fun everybody n enjoy ur day too..have a great new year!!

P/S: jmputlah dtg ke rumah zura on 27th dec 08, kenduri kawin my eldest bro at kg padang astana raja, kota, negeri sembilan..

.::slamat sudah!!::.

alhamdulillah..selamat da abg aku bernikah pd 19.12.2008, lps solat asar..syukur pada Mu Ya Allah atas segala yg Kau permudahkan...

jumaat lps, 19.12.2008 aku cuti sbb pepg lagik dr kg nk gerak p kamunting, taiping..kenduri belah pihak ppuan kat sana..dr kg juz 4 kete je..btolak around 9.00 am n smpai umah pengantin kul 2 lbh..aku drive sbuah kete..

sedara mara yg lain akan dtg 20hb tu, time majlis bsanding..so tmbh lagik la 6 buah keta..20hb tu 10 buah keta smpai tuk majlis bsanding dr pihak lelaki..

so, dr pihak lelaki kami hantar 11 dulang hantaran..pihak ppuan nnt akan balas 13 dulang plak..

.::telekung dan sejadah::.

.::kek::.

.::sirih junjung::.

.::buah-buahan::.
.::handbag n kasut::.

.::kuih bahulu::.
.::barangan solek::.
.::Al-Quran n rehal::. .::tuala::.
.::bunga rampai::.
.::coklat::.
.::tepak::.

walaupon zaman da moden..tepak tu tetap kene bw sbgai simbol kitorg ni org negeri 9..negeri yg penuh adat.. :)

simple je hantaran dr pihak kitorg..hehe..dgn tema wane gold..

nota: mggu ni kenduri kat umah aku lak..so arini aku da nk blik kg..huhu..cite lanjut myb lepas new year nnt la ek...sbb eh aku cuti lameeee.....hehehe..tungguuu...c ya..muahhh... :p

Monday, December 22, 2008

.::AMACAM??::.

amacam?huhu..

entrynyer title pon ntah hape2..apa raaa.... :p

dok boring2 td tetibe lak dtg feel utk tukar blognye 'baju'..search punye search..jmpe la plak..so ape lg..tempek je la..

hah kengkwn..amacam?ok tak blog aku skang?hehehe...npk harmoni skitkan..takde la gelap gulite lagik cm dedulu..

plz drop ur comment...tq.. :)

Saturday, December 20, 2008

.::sehati berdansa::.

sehati berdansa kate kwn aku..hehehehe..layannn..zassss!!! :P

video

Friday, December 19, 2008

.::machine gun factory::.

i juz get dis pic from my email..look so cool heh tgk kilang machine gun nih?ekeke..cool ke?

cm nk bt lawatan smbil bljr je kat ctu?buleh ke? lol :p

Thursday, December 18, 2008

.::ABBY vs NORMAN::.

akhirnya kini pasti..erm...

Abby sah cerai dengan Norman
18/12/2008 12:27pm

KUALA LUMPUR 18 Dis. – Pelakon wanita terkenal, Abby Abadi sah bercerai talak satu dengan suaminya, Norman Hakim di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, dekat sini hari ini.

Penceraian kali kedua bagi pasangan artis itu disahkan selepas Norman bersetuju melafazkan cerai di hadapan Hakim Syarie, Wan Mahyuddin Wan Muhammad.

Norman, 32, bagaimanapun dilihat menitiskan air mata dan terpaksa menenangkan perasaan sebelum dapat membacakan lafaz cerai tersebut.

Melihatkan keadaan Norman, Hakim Syarie menangguhkan sebentar bagi memberikan peluang kepada Norman mententeramkan perasaan terlebih dahulu.

**Sumber - Utusan

Wednesday, December 17, 2008

.::juniOr oh juniOr::.


ni gmbo junior2 aku kat polipd..kursus DSK..aku dpt email dr kengkwn aku..tak tau la nape rase sedih je tgk diorg..tak sama cm kami dl..wlaupon kami dl tak lah sebaik mane...

ni utk final project dinner..tak tau la slh sape..slh diorg ke..slh lecturer ke..nape diizinkan pakaian cmtu?mmg r kalu diikutkan hak masing2..dosa pahala sendiri tggung..tp....

mcm tak dibendung lak perkara ni..dl time kitorg..mcm2 tak leh..tp bsyukur gak sbb kitorg tak jd cmni..

so, salah siapa?erm...

dsk oh dsk..hopefully trus bsinar n tpelihara..

nota kecil: tetibe lak rindu kat dak klas aku.. DSK 04 SEKSYEN 01...miss all of u..

Monday, December 15, 2008

.::hutang is hutang katenye::.

khas dibuat tuk wanhussin..hehe..utang is utang katenye aritu..haa kan zura da ckp, zura akan bt tp lmbt skit la..so, puas hati? :p

peraturannyer:

1. Name/Username

2. Left Handed or Right Handed

3. Favourite letter to write

4. Least favourite letter to write

5. Write "The quick brown fox jump over the lazy dog"

6. Tag 6 people

right handed..leh tahan ek, cantik gak tulisan aku..hahaha..puji diri sendirik.. :p

tp kalu tgk yg ni..hurm...hancur sehhh..mmg burok smpai aku pon tpakse mggelakkan diri sendiri..segan je nk post kat blog ni..

kesimpulan dr experiment ni mendapati:

**tulisan aku left handed begitu buruk yea..tak sesuai utk tontonan umum..keh keh..

**mmg aku ditakdirkan menulis dgn cantik gune tgn kanan... :p

.::kenduri doa slamat::.

kan aku kate aku br je blik kg mggu lepas, pehtu jumaat aritu aku blik lg..mak nk buat kenduri doa slamat skit sempena bayie nk kawin ni..

13 dis 08
lps solat maghrib

alhamdulillah majlis bjalan lancar..org yg dtg pon agak ramai tp tak seramai slalu sbbnye kat area kg aku tu, ada la 3, 4 buah rumah lain yg kenduri gak pd waktu yg same..

menu malam tu ialah rendang itik, ikan sembilang salai masak lemak cili api, sayur cmpur, ulam2an, smbal belacan, ikan masin..menu kg gitu..

nota kecil: khamis ni aku blik kg lg!huhu

Sunday, December 14, 2008

.::before n now::.

gmbo artis dl n kini..lain sesgt rupenye..brubah sama skali.. :D

haha..klaka..erm aku tak tau nk post ape..so aku tempek je gmbo nih..

Saturday, December 13, 2008

.::CUTI2 M'SIA - ada ape dgn terengganu::.

ade ape ngn ganu kite ni?mcm2 ada!!!atok astro ckp..ekeke

(29 nov 08) ni 2nd time aku jejakkan kaki kat tganu..1st time dl ms darjah enam..sonok weh time dedulu..erm kali ni pg ngn org2 opis..syiok gak..sbb kali ni pg gune duit sendiri..hehe..tp pelik gak haku, aku kurang berbelanja..myb sbb spanjang ari ujan je kat cni..mood aku pon terbang melayang la..save duit aku!!gagaga..

time kat pasar payang..aku keje dok bli kopok jer..sume tu aku nk bw blik kg..pehtu rayau2 jap, jmpe lak keychain..teringat pesan alang, suh bli ole2..bli la skit...

ujan turun tak benti2. redah je la. memasing ngn sweater n selendangnye. sejuk sehhh. paling tidak pon, leh cover kepala.

letih sesgt rayau dlm pasar ni. tp juz grab 2, 3 bungkus kropok je. org kate kropok kat cni much better dr kelantan. aku tak tau plak. so sesah je la.

time ni tmpang bteduh sat sementara nk tggu bus dtg. ntah motor sape aku tak tau. tp aku suke tgk. besa dohhh. hehe aku kan suke tgk moto bebesor ni melainkan moto harley davidson tu. ntah nape moto tu aku tgk burok bebeno! jgn marah haa sape yg gune moto tu. ekeke. ampun! sempat gak la aku bgmbo. hiks! nasib baik tak naik jer. :p

lmbtnye lah pulak driver bus nih. nk patah da kaki ni nunggu. perut pon da lapo nih. sulas benda pon tak masuk lagi. ish......

**lupe utk dipos**

Friday, December 12, 2008

.::farewell party-k.ila::.

10 dis 08..KST bt majlis tuk k.ila. dia dpt twrn kerja tetap di UPNM. so arini last day dia kat opis ni. da bkhidmat kat UTM ni hampir 12 tahun. lame gak menabur bakti. sedih mmg sedih. tp pjalanan hidup ni ttp kene teruskan. mg psahabatan kita tak thenti kat sini. stahun lebih aku kenal dia. penah gak hidup serumah suatu ms dl. she's so nice.

kak ila. mg success kat tmpt br. jgn lupe kami kat cni. ada ms dtg la jenguk2. mg bahgia dgn rumah tangga yg br dibina. amin... syg kamu!! :(

.::baby oh baby::.

kalu org kate baby tu, sure comel punye kan..tp..
korg penah tgk tak baby landak?

hurm..ni dia..taaaddaaaa....


comel sunggoh weh..teruja lak aku utk membela eh..make them as my pet...ahahaha

buleh ke? :p

sesungguhnye segala ciptaan Yg Maha Esa itu indah...

Thursday, December 11, 2008

.::celebrate birthday mak::.

this year, no present for my mom..juz a celebration from me as a gift..dont know what should i give to her as a present..sori mak..tahun dpn sure ade adiah blik..hehe...

celebrate pon da lambat..bak kate abah, da basi da pon..huhu..tp aku ttp gak nk celebrate!!time birthday mak aritu (28 nov) aku tak dpt blik sbb p tganu..so ni lah ms yg sesuai (8 dis - ari raye haji)utk celebrate sbb eh sume adik bradik aku ade except abg aku yg kt lumut tu..dia tak dpt blik...takpela..

gmbo mak ni tpakse diblurkan sbb eh mak tak pakai tudung.. :) sume2 diminta tuk nyanyi lagu birthday..


ank buah aku yg bbaju biru tu a.k.a ayen a.k.a andrian, tak dpt nk tiup lilin dr dekat, dia tiup plak dr jauh..hadoi ai..kembong2 angin dlm mulut tu..ish...

dia je mkn 4 big slice..mengalahkan org yg dirai lak..huhu..n yg paling sakit jiwa kitorg dok gelak, dianye peel..stiap kali dia minta kek, mesti kek tu kene letak lilin..spantas kilat dia pon p kat atoknye a.k.a bapak aku nk suh idupkn lilin tu..pehtu, fuuuuhhhhhh...dia tiup..padam..tp aku tak tau la bape byk air liur yg tsembur lak..ekeke

erm aku kate td 4 slice dia mkn kan..haa 4 kali la dia meniup lilin tu..sabau je le..

mak, slamat hari lahir..mg mak pnjg umo, mrh rezki, hidup bahgia n senang..dunia n akhirat..sentiasa dbawah lindungan dan rahmat dr Allah SWT...amin...ateh syg mak dunia akhirat...muahhh.. :D

p/s: tulisan kat kek tu agak burok yea..mnyakitkan ati aku jer..nk je aku sekeh org yg tulis tu..hangin tollll!!

.::lOst cOntact::.

arm.. arm.. arm..
sape tu arm..?

sekadar teman waktu study d poli dl..
sekadar jiran d rumah sewa kat PD dl..

tetibe lak tringat kat dia..

no pictures..no phone nO.. = lOst cOntact..

nota sedey: tu la ko bam, sape suh ungkit blik...huhu :(

.::GAYA, MUTU, KEUNGGULAN::.

bkn main lagik bgambo yea..hiks!!memasing posing ala2 model terkenal gitu..ahaks!adekah anda ingin muntah?iye..silakan!!hahaha..ish aku ni cm mereng je plak..lol

ni br je stat sesi nk memanaskan badan, org kg kate..bdiri statik je..tunggu ha sat lg..tgk pe yg jadik..

ni pon dlm keadaan yg statik..memasing cm cover cun gitu..gagagaga eh, cm berjanji la plak, sume kepale itam jer..jeans pon cm kontra..dr wane pekat, smpai la wane klabu2 asap skit tu..

da mula da melekat kat dinding..


tukar posisi sket je...

cameraman suh tukar posisi lagik..sunggoh mbosankan gaya gitu..aku pon rase bgitu! :p

haa yg ni gmbo yg aku suke tp syg eh wahai en. cameraman, apsal gmbo tu gegorrrrr?!!!ish..

erm da mule beraksi nampaknye..ekeke

sila tunjukkan kasut anda...cantik x?cantik x?haha..ke ni nk tunjukkan kaki sape lagik kecik?gagaga..larikkkk....!!

memalu rimau gitu nk posing..almaklumlah, tmpt awam..sume mata pandang nnt...da la dpn kitorg tu tmpt parking bus..maunnyer tak ramai org!

uik, buddy aku tu tlebih syiok lak..ahaks!blom standby lgik la weh..nape angkat tgn dlu?kah kah.. (kompom dia jeling je aku kat sblh ni!)

uik, apsal gelap sunggoh nih?ish cameraman nih..hehe..yea, aksi2 mlampau npknye tlh tibe..

yeahhh...mcm model daaa....

tak cukup ngn itu, dpn bus pon jdik la..hahaha...dreba bus dlm tu pandang senyum2 je...kene sampok ape budak2 nih?

da puas bdiri, duduk la plak..aiya..ishhh aku tak biase bt keje2 cmni nih..cmne aku leh tjebak ni ha?sape nk tggjawab? lol :D

nk melangkah naik atas bus tu pon sempat gak posing lagik..mmg mlampau!!!
sian la si rafik, cameraman kite tu yea..thanks bro..ko sunggoh la sporting!! :D

amacam..ade mcm model x?ade sesape nk suh kitorg jd model ke?huhu

itule GAYA, MUTU & KEUNGGULAN... :p

ape yg aku mengarutkan nih?erm smbg wat keje blik!!

**lokasi: bhampiran pasar siti khatijah, kelantan**