Sunday, September 7, 2008

.::mEnggAmIt kEnAngAn jAmAn mUdE::.

rindunyer kat zaman poli dl...kalu time memalam msti byk aktiviti yg aku, zira n azie bt..kekdg memalam tu kitorg leh p taman pmainan, main buai, jongkang jongket,gelongsor, nyanyi2, borak2..pastu kekdg rayau2 lalu dpn umah org..p umah mmber2 ke..tmbh2 kalu time nk exam..memasing kompom la tension..so time nk lepaskn tension tu, kitorg pon merayap la...jln kaki je tau...kitorg takde kete, takde moto..

.....................................................................

penah 1 ms dl, sem 4 kalu tak silap aku..mlm tu kitorg dok bsantai kat bwh pokok bunge kertas yg rendang dkt umah sewa kitorg...siap bwk bantal busuk lgik!!aktiviti kitorg mlm tu ialah menyakat budak2 yg lalu naik moto..hehe...bl motor lalu jer, kitorg tiup la wisel tu...friiittttttttt!!!pehtu bl org tu bpaling jerk kitorg dok diam2..hehe...ada yg tak puas ati tu, diorg siap lalu lgik 2,3 kali...muka cuak memasing takleh nk ckp..kalu la kitorg rakam, da bleh join bang bang boom da...lawak tol time tu...time tu da dlm pukul12..jd antu kitorg nih...erm tgh dok syiok2 main2kn org, tetibe lak dgr ade org menjerit..

oiiii!!bla...bla...bla...bla..pot pet pot pet...

shhhhhhh.....diam weh!pakcik dpn umah mrh!hahahahaha....punya dok diam kitorg kat bwh pokok tu..mmg takde sape yg prasan kitorg kat bwh tu, tp diorg juz dgr bunyi wisel jer..hehe lps je pakcik tu senyap, kitorg pon tgk r line clear ke tak..clear!!pehtu pe lagik, cm lipas kudung la kitorg larik msk umah...soknyer time nk kuar umah, nk p klas pon takut2..manela tau, kot2 kene sound baik punye ngn org dpn umah tu....huhu tp so far, SELAMAT!!

.......................................................................

time sem 2 lak, jiran dpn umah ni sume bujang2..kitorg lak sume anak dara...hehe...rapat gak la ngn bdk2 nih..kalu bosan2, kitorg borak2 r..diorg dok kat luar gate, kitorg dok kat dpn pintu umah..time memula kenal tu, kalu borak, kitorg ni selindung blkg sliding door punye langsir, yg npk juz muke je skit..hehe..pehtu bl da knl baik, kitorg borak kat luar je la...kekdg memlm, siap main badminton sesame lg..diorg kat luar pagar, kitorg kat dlm..huh mmg best..memsg lak ade psngn memasing..aku ngn arm..zira ngn nan...azie ngn ali..hehe so suwiiittt...kalu time ade test lak, bc buku ngn diorg kat luar...smbil2 main tanah, baling2 batu...kekdg kuar ngn diorg..bestnyer kwn ngn diorg nih sbb diorg klaka...huishhh, cm romantik jer plak..hahaha

..........................................................................

kalu cite psl jiran blkg umah lak, cmne ek kitorg mula knl aku pon tak bape nk ingt..yg aku ingt, nama gelaran yg kitorg bg kat sume budak bujang kat umah blkg tu ''JALAL''..diorg plak gelar kitorg ''PEAH''..sabau je la...kalu nk borak, menjerit2 la diorg pgil, "peah..peah..'', juz melalui tingkap...diorg buka skit tingkap n kitorg buka skit tingkap kitorg...muka memasing tak penah npk..da lame knl br la dpt tgk muke memsing..
.........................................................................

p/s: rindu ms2 giler nih...uishhh, leh tahan jahat gak aku nih..wahahaha..

5 cOmmEnt:

WanHidayat said...

Salam cik Zue...apa habaq???...crita kisah muda2 mengingatkan pkra2 lalu...lucu ada...mcm2 lah...mcm mana puasa tahun ni...harap dpt lakukan yang terbaik...

selamat bersahur Zue..

.::c!kzUrA::. said...

salam wan...

cek shat ja..hehe pose thn ni, cm biasa la...slmt bsahur jg wan...mg wan kuat kat lautan tu... :)

Roti Kacang Merah said...

hi zura!!! nanti email kak lin your particulars (number of orders, no.hp and lokasi delivery) about the kukis, k? kalau abg ahy dapat deliver ke zura on the 29th monday, lagi cantik la kan... *grins*

sweethOneY said...

hihi
kenangan ms blajar memang besh :D

.::c!kzUrA::. said...

yup...kenangan time study mmg best giler...rindu sgt!!