Thursday, September 4, 2008

.::stOry di kg::.

arini takde keje..pg td ade skit je but i've done it..so leh la goyang2 kaki..nk story tp seems like aku takde idea lgsung!huh..tp nk story gak sbb time ni I tgh free..hehe aritu cuti 4 ari..fuhhh mmg best giler kalu blik kg...bl da ada kat kg nk blik kl punyer la seksa!mlsnyer nk blik kl...dok kg lg best...erm...

balik aritu, jln da confirm la jem...tggu bus mak datok lamenyer...ari panas lak tu..huhu terburn i punye kulit..

sabar menanti bus express yg sungguh lmbt tibenye!huh!!

tgk r jln ni..punye la jem..aku nk kuar dr kl ni je da telan ms sejam lbh...kul7 lebih br kitorg smpai kat tol sg besi...hadoi ai..bl la br nk smpai umah kalu cmni pnye jem..sabau je la...akhirnye tibe gak kat umah dlm kul10lbh...lapo2 time nih..smpai je trus slm n p dpur cr nasi...hehe...

30hb tu mmg byk giler xtvt kami skluarga..mcm2 nk msk..mcm2 nk bt..da mcm ari esok da takde laie je...30hb tu kitorg msk mcm2..sup tulang, rendang ayam, nasi ayam, lemang apo laie ntah..mmg perut full gler!melantak tak henti2..hehehe


time tgh bkar lemang...panas eh tak tau nk ckp...kitorg bkr 45 batang..seeee, byk giler kan?huh sume gile aku nih..byk pon giler, sikit pon giler, kenyang pon giler...lalalala...erm lupe r nk snap gmbo lain2 tu..

time ptg lak, mak ajak p halau itik ni msk reban dia..ada 3 ekor je itik yg dogil eh..kite halau p ke reban dia leh mnyimpang lak kat tmpt lain..hangin tol..tp lawak pon yea gak..ala2 main kejar2 aku, mak n itik tu..cisss...

ni surprise tuk mak n abh...tadddaaa..aku n alang blikan sofa br tuk mak n abh...hehe tkezut mak bapak i..huhu since diorg happy, I pon lg la happy... :D

2 sept..bebudak sume da stat sek n keje..aku je plak tercuti lebih..huhu...so pepg da bgn sahur...pehtu baring2 sat..solat subuh..kene lak anta alang kat umah kwn dia..pg tu jgk aku tlg mak kemas2 dlm n luar umah..mak plak asyik suh aku p tido je..sbb dia tau, kalu aku ade kang dia takleh nk bt keje..kang aku asyik kaco dia je pehtu aku bebel2 kat dia kalu dia bt keje lbh..kjp2 dia suh aku tido...mmg aku ngntok tp tak smpai ati lak nk tido..baik aku gnkan ms ni sebaik mgkin tuk tlng mak..huhu pg tu aku ckp kat mak, rambutan tu npk sedap je mak so mak pon suh la aku gait sendiri..smbil cover line, aku pon gait la rmbutan tu...byk plak org lalu..huhu kang ade plak kate aku ni tak pose...cisss....gait punye gait, maknye buluh penggait tu smpai patah dua!hahahahaha..ganaznyer aku....huhu

ni ank buah haku..razif...time ni dia nk p sek..balik kang aku jnji plak nk p jmpt dia kat sek..arini dia pose tau!br umur 6thn..cayalah ank buahku!nnt mak teh bg duit raye lebihhh...huhu

lepas je amik ajip dr sek, aku bt bunge tlur ni plak...takde keje cr keje ni..hehe..time bt ni aku n ajip tgk tv..dia buke cite otomen..adehhh..aku tak suke..so aku pon ckp la kat dia cmni,:

me: adik, buka la tv lain..xbesh la cite ni...
ajip: ala bia la adik tgk... otomen ni la yg bg adik tenaga tau...
me: hahaha....

hadoi ai..tak tau aku nk kate ape lg...ikut je la...kang kot dia tak nak pose kang 1 hal la plak...ni plak alang btau aku..dia tpon ajip...

alang: adik pose ke arini?
ajip: adik pose la..kalu adik letih, adik tido la..nnt bgn tido da tak letih lg..
alang: pose la..shari dpt singgit..kalu 30 hari da dpt duit merah 3 lai..
ajip: ala..td mak teh da bg adik duit merah 2...
alang: ................

hah cmtu la lbh kurg pbualn eh..huhuhu..mmg ank buah aku sorg ni pndai bckp!

mak plak tpon aku ari slase lps, btau...

mak: mak br blik dr trawih ni..sume pg arini..
aku: o00 ye ke...ateh br je smpai umah ni..ajip pon p gak ke?
mak: haah, kemain lagi dia ya latip td..hehehe
aku: hahaha ye ke mak?!

takpe ah..aslkn dia pose...erm mak jnji ngn dia, kalu nk ikut p trawih kene pose..tak pose kene tinggal kat umah jea...

huh ayam2 ni buang tebiat!skali mengeram nk b3 plak dia..telur memasing ade kat dlm tmpt memsing..nk gak berebut tmpt tu..

ni c aiman..aiman tak kesah...asyik nk bdukung jer..bl letak je kat bwh kang, jap je dia cool pehtu melalak...tgk r tu btapa montel eh dia..br 3 bulan da beso tu..aku pggil dia mr papaya..haha sabau je la kak ipar aku dgr eh...geram tau..

p/s: bl lg nk blik kg nih??!!

7 cOmmEnt:

Farazila said...

seronok blk kg..
best nye dia bt surprise tuk raya....

etomyam said...

Halamak, bestnyer balik kampung, engko memang membangkit tahap emosi aku ke paras tertinggi....sob, sob, sob..Aku dah 2 bulan x balik kg...

Farazila said...

hye..anda dapat award..
check my site..

.::c!kzUrA::. said...

farazila:

hehe..mmg sonok gils kalu dpt blik kg..heh sj je wat surprise tu.. :p
thanks yea 4 d award..really appreciate it...tq3.. :D

etomyam:

alala tomyam oi..jgn sesedih eh..nnt bl cuti2 tu, balik la jenguk2 kg...best wooo...huhu :P

Wawa_Nadwa said...

bestnye kg ko zura!
patut la ssh no ko nk blk kl.

mesti halaman umah ko luaskan.
sbb tuh bleh main kejar2.
hiks!

.::c!kzUrA::. said...

wawa:

hehe..mmg kg ku sungguh best..lol :p

agak luasla laman umahnyer..mmg sesuai tuk main kejar2..

~bEeP~ said...

haha...
klaka la kak neh...
paling klaka bab ayam mengeram smpi 3 ekor skali...
kalo akak nk taw, ayam 2 mmg beshfren...
tgk muka dorg pn da taw mmg beshfren paling baik kat dunia neh...
wakakaka....
neway,slamat berpose ye...=)