Thursday, October 23, 2008

.::hAh!!dIE nAK ApE mAK??::.

mlm smlm got a phone call from mak. this time, im really get shock ngn cite yg dsampaikan. huhuhu.. sblm tu aku borak dl ngn adik aku. ish pelik nape la budak ni bmurah ati tipon aku. keh keh... kalu tak sms je, save kdit die. pehtu br borak ngn mak..

mak: assalamualaikum...
me: wsalam..mak btpe tu?da mkn?
mak: br je lps mkn ni ha. tak tau nk btpe skang ni, tiap2 ari ujan je. tgk tb je lah
me: kat cni pon sm gak. ateh blik ari2 ujan je..kuyup! hehe
mak: bwk payung tak?bw la payung..
me: iyer...ateh bw payung la..mak jgn la risau..hahaha
(mak aku mmg kurg pcaye kat aku, sbb aku ni lain skit pesen eh..hiks!)
mak: yolah..balik bebaik nnt..teh, smlm abg itam ade dtg..dia ckp ade pakcik tu jmpe dia tnye psl kau..
me: hah..dia nk ape mak?!
mak: abg itam ckp, ank buah tok win tu ada tnggal kat padang kan?abg itam ckp haah..pehtu dia tnye lg kat abg itam, dia ada ank ppuan yg blaja kat utm kan?
(diorg ingt aku study kot kat utm, padehal aku keje)
me: uik...hahaha..takutnye makkkkk!! (dlm keadaan tkinje2..lol :p) dia ckp pe lg
mak: pakcik tu tnye ko da ada pakwe lom?abg itam ckp la, da ada.. sbb dia npk ko layan hasrol ngn p raye ngn hasrol b2 aritu. mak ckpla kat dia, tu bkn pakwo eh, tu kwn eh ms kat poli dl. ank buah cik shima. sume hentam gelak. abg itam ckp, manola den tau induk. den ingt pakwo eh.
me: aiyo hai..ni yg ateh tkut ni..abh ade gak ke time tu?
mak: adolah..dopan mak abh la dio cito..togolak bosa memasing. pehtu abg itam cito lg, pakcik tu ckp kalu da ado pakwe eh, da takdo jodoh la tu..
me: hahaha...
(still kulu kilir lagik!!)
mak: abg itam ckp la kek pakcik tu, kalau tak pueh ati, p la dtg umah eh, tnyo sendirik. budak tu keje kat kl kot abg itam ckp smlm. pakcik eh dok kat semban.
me: aiya...abg itam tak tnye ke mak sape budak tu?hadoi ai...
mak: ntah..tak tnye la kot..dia pon tak kenal pakcik tu. pakcik tu npk dia, trus tnye je kot kenal ngn ko ke tak.
me: huh cmno ni mak?ateh tak tau sape die tu..ishhh
mak: mak btau alang, alang kate bekas pakwe ko yg dok kt kl dlu tu kot..
me: ish takkan la..dia mane kenal tokwin sume...bkn tu...
mak: ntah la...
me: mak jgn risau2 eh..hahahahaha
mak: ish ado lak nk risau eh..

me n mak smbg borak2 lagik....bla bla bla pot pet pot pet....

huh jntung ku ibarat nk gugur je dbuat eh..blik kg mggu ni jd bahan je la aku nih..kompom punye..abh msti tnye aku..waaaa....

nota tepi: huh!!sape la mamat tuhhhhhh?muncul la dlm mimpi ke..jmpe dedepan ke..aiya..so suspen maa!!!

10 cOmmEnt:

Wawa_Nadwa said...

jeng jeng jeng..!

nnti dh smpai KL ni habaq mai sapa org nye ya..
hiks!

WanHidayat said...

Salam cik zue....dah ready ke???...tak kisah lah kan yang paling penting biar dapat restu ibubapa....

Have a good day cik zue...

.::c!kzUrA::. said...

wawa_nadwa:

oit wa, aku sendirik tak tau sape orgnye..ni yg nk tggu die muncul dlm mmpi nih..kah kah kah...

takutnye wehhh!!

*nyorok*

.::c!kzUrA::. said...

wanhidayat:

e.d..lame tak singgah eh..hehe...da sedia ke blom?huhu..tak tau nk kate la..

yup..mstila kene ada restu mak abh n famili dl... :D

padelkopak said...

ni kire misunderstanding la ek?

arnamee said...

wah3...dup dap dup dap.~

.::c!kzUrA::. said...

padelkopak:

nih ape yg misunderstanding nye nih?psl pakwe tu ke?huhu..yg tu mmg mis!keh keh..ish kite single lgik nih...

erm sape la pakcik yg tnye tu ek...suspen jerk

.::c!kzUrA::. said...

arnamee:

bkn dup dap dup dap lagik dah nih..mlm tu rase cm nk trjun bgnn dah!kah kah..

p/s: welcome :D

~HaBibAh~ said...

huhu...
takut x???
hehe...
lupa lak...
sy pny blog dulu da delete...
neh yg bru...

.::c!kzUrA::. said...

bib:

msti r takut..wat suspen jerk!! :p

wah, da wat new blog ka?erm...