Monday, October 20, 2008

.::OpEn hOUsE::.

on 18th oct, aku kene keje. ati sungguh berat tuk g keje sbb eh mak n famili sume da ada kat umah abg kat nilai. aku je yg still blum smpai. arini kene btugas kat yayasan selangor. pepg lagik da kene p keje. so lazy lah!!

student mmg ramai tp still under control. bunyik cm aku jerk yg control. wahaha! sistem lak down so dok kat sana goyang2 kaki jerk. bkn aku je tau, sume staf. lect je yg fenin sbb kene handle student. heh heh. suke aku keje arini! :p

so kul 4.30 da abis keje. sorg akak ni offer nk anta kat hentian putra. aku pon follow je la. my twin n i tak penah lgik smpai kat sana. so kitorg pon naik je la train tu. ptg tu lak da letih n skit laloq, so feel nk tido tu up skit la. naik je train, aku ni sebok tnye kat twin haku ni, :

me: kite kene tukar train ke tak kat kl sentral kang?aku tak npk la signboard tu..
cikjira ngn confidentnye jwb: tak yah..betul la train ni pg semban..

[me n my twin]

so we all pon borak2 n mate lak tmbh ngntok..lps je kl sentral, aku pon jenguk2 la kat luar nun..apsal la lain mcm je laluan arini, aku bkate dlm ati. ke aku ni yg da lupe. still dok diam n cikjira da nak lelap. smpai la 1 stesen tu, train tu pon announce la.. 'ANGKASAPURI'!!! aiyo..cmne kitorg leh slh train nih??! wahhahaha... cpt2 la turun dr train tu. spatut eh lps je kl sentral, benti kat midvalley. haaa kau, padan muke dedue!!

[sunyi sepi giler kat stesen angkasapuri ni. da cm kat angkasalepas la plak. lol!!]

btambah lambat la aku tibe kat nilai kalu cenggini...

*******

mak n famili ada kat nilai sbb eh blok abg arini ade wat open house. diorg import mak n abh sbb suh tlg ajar msk lemang, dodol n rendang. meriah sehhh!! cm tahun lps tp thun ni lg happening. cm biase la, bkn bt mkn2 dlm umah tp kat luar umah, kt tmpt parking kete. almaklumla, 1 blok diajak, kalu bt dlm umah tak tau la nk ckp cmne jd nyer. erm menu mlm tu, lemang, rendang ayam, dodol, mee hoon goreng, nasi impit, lontong, kueh2 raye n air kale ijau. hehe. aku kan keje ari sabtu ni, so aku juz dtg tolong mkn jer. buleh ke cmtu? ah kire ok je la. :p aku tak sempat nk snap byk gmbo sbb leka mkn! ohh no!! :D

[tetamu br je nk dtg]

[bebudak kicik sdg joget lambak. tmasuklah 5 org ank buah aku. hu mang ai..bia betul bdk2 nih. kekecik da pndai joget2. kalu beso sok asyik wat cmni je, aku kejar sesekor!]

mlm ni gak ade sesi karaoke..sesape yg nk sumbangkan suare leh la naik atas stage tu. stage tu nk tau uniknye? diorg wat stage ats lori je. hias punye hias, da tak npk cm lori langsung. so fantastik. iye ke? balun je la. ada yg nyanyi sumbang, ada yg best. pitching sume ke lautan pasific!! tp aku layan jerk sume2 eh. hehe. acik ajak aku nyanyi. ah, takde maknenye aku nk nyanyi dpn org ramai!! segan sehh.


abg jd mc mlm tu, cm biase la sbb dia antara org kuat kat ctu. dia pon sumbang gak la 3 buah lgu mlm tu. antara eh lagu fevret dia, intifada pehtu 2 lagu dr kristal. aku layan je smpai la time dia nyanyi 1 lagu tu, time high note tu, kantoi!! habih sume dok gelak sakan. majlis end about 12 o'clock. aku ngntok, aku nk tido!!

nota ari ini: tringat lak mak cubit pp smlm..ank mak da tembam!!huishhh ni kene diet nih.. tp arini nk p lunch kat revolving restaurant, menara kl... yipppiiiii!!! :D

4 cOmmEnt:

padelkopak said...

sekali tengok da mcm gerai la plak!!tp mmg meriah la...

.::c!kzUrA::. said...

hehe...haah, skali tgk mcm kedai mkn lak..erm erm

~::kAziRa::~ said...

mmg cam kat angkasa lepas..
tu yg feel-feel jadik angkasakawan tu..seb baik xde helmet, kalo x aku dah pakai dah..hahahahahaha...

.::c!kzUrA::. said...

cisss...cinabeng weh..konye psl la tu, kite tetibe mendarat kat angkasalepas tu..

haah, ttinggal lak helmet..kalu tak mmg angkasakawan la kite..huhu =P