Wednesday, November 7, 2007

time KONVO [ali n syafiq]

KONVO....sume rase sonok kalu nk konvo kan?mstilakn sbb da letih study rerajin dl (kot ye?!!)hehehe...

erm ni nk cite skit time kwn baik a.k.a JIRAN umah sewa kat POLI dl konvo....diorg b2 ni antara yg kitorg rapat..slain diorg b2 ni (tiada dlm
gmbo) kitorg rapat ngn arm n nan...


best giler kwn ngn diorg sbb prangai diorg ni mmg GILER pon..nasib baik la kitorg ni tak giler cm diorg..hehehe..tp papepon..mmg BEST punya kwn cm diorg b4 nih...diorg slalu wat lawak..cm nk PECAH PERUT nih kalu join diorg time diorg SENGAL2 ubi..huhu...kalu nk mnta tlg ngn diorg mmg sng jer...diorg mmg BAIK sgttt!!!(kot diorg bc msti kmbang nih)..hihihi...

flash back:

ada story sblm kitorg kenal ngn mereka ni...ada 1 mlm dl, tetibe kwn aku c azie ni ngn pakwe dia dr mane ntah(lupe la plak) takde kenderaan nk blik ke umah sewa kitorg so dia pon btalu2 la tpon kitorg utk dptkan ptlongan..kami ni da la GABRA tahap CIPAN (tp lom jdik cipan lagik la)hehehe sbb takut dia pape sbb da mlm sgt time tu...dan dan je teksi n bus takdo mlm tu...kitorg pon btungkus lumus la pk cmne nk SETTLE down prob nih..pastu...ttinnnngggg!!! dpt 1 idea..."pe kate kalu kite minta tolng jiran dpn ni, diorg ade kete,suh la diorg tlg jmput jap, nnt kite bayar la duit minyak tak pon bg no TPON!"gegegegege..

selang bape minit, pas kitorg bebincang...munculla 1 idea yg meMALUkan aku nih...(hampas tol housemate aku!!!)ade ke patut diorg suh aku yg ckp kat jiran dpn kitorg tu...ish aku da la PENYEGAN orgnyer...tp bl pk kwn aku tu, dgn kekuatn IMAN dan sgala KUDRAT yg ada(cheewwahhhh), aku pon p la pgil jiran dpan tu..last2 c arm kuar...aku pon dgn gigilnyer ckp la nk mnta tlg...punye la pjg lbar aku story kat org dpan tu dlm jarak yg agak jauh gak...sakit tekak aku nih!!!c jiran pon stuju la nk tlg...

aku tpon la kwn aku ni, aku ckp kat dia, "tggu aku kat ctu, nnt aku ngn zira n jiran dpan ni amik ko"... tup tap tup tap, jiran dpn ni pon bw la kete dia dpan umah kitorg...dia b2 lak tu,arm n nan..masalah gak ni, pasal KANCIL tu tak muat kalu la arm bw nan sbb nnt pakwe azie pon nk tmpang anto dia kat hotel mane ntah..so memalu KUCING aku ckp kat arm yg nan tak leh la ikut ats sbb2 td tu...c arm ni p la anto nan kat umah (wlaupon 'SEJENGKAL' je jaraknye, dia anto gak mmbernyer tu gn kete)...

time c arm ni anto nan blik umah, tetibe lak aku dpt 1 panggilan tpon..lalalalalala (lg pe ntah tpon aku nyanyi)hehehe..lantas dgn segeranya aku angkat tpon tu...c azie pon bkate la, "aku da DPT teksi, korg TAKYAH la jmput aku". adehhhh...hampagasnyer kwn!!sume housemate aku seakan2 mau panggang c azie ni!!dan dan jer c arm da smpai dpn GATE kitorg...kitorg pndg sesame sndiri, nk btau cmne kat c arm ni..aku gak yg kene ckp!!HANGIN tol...dgn muke yg MERAH PADAM sbb nk cover malu, rase cm nk tbako da tu..ngn memalu kucingnyer n suare tenggelam timbul skali lg aku tpakse ckp ngn arm..."sori, td tetibe je kwn kitorg tu tpon..dia kate dia da dpt teksi so tak yah la jmput dia...sori tau..time kasih!" aiya!!!c arm da gelak...n then dia drive bw msuk dianyer kete kt laman umah dia..time tu aku rase cam nk nyorok jer dlm LONGKANG dpn umah tu tak pon kitorg nk sungkup kpala memsing dlm TONG SMPAH sbb nk tutup malu nyer pasal....dgn spantas kilat, kitorg pon masuk umah n gelakkan diri masing2...KAH KAH KAH KAH....rasenyer 1 tmn tu leh dgr kitorg gelak kot....

erm time azie smpai jer ngn boy dia, pe lagik..dia kene serang la kan...huh kene kaw kaw punyer!!!gegegege....(cian lak azie nih)emmm..........

sejak dr mlm yg MEMALUKAN tu la kitorg cm kamcing skit ngn jiran dpan tu.....

BEGITU LA AL-KISAHNYER......

smbg blik cite konvo:
16.11.2006...ali n syafiq konvo...kitorg pon tumpang gumbira gak sbb diorg da konvo...so ari konvo tu kitorg dtg la tgk...beli la BUNGA utk ali..tp syafiqnyer takde..igtkan dia tak konvo sm...hehe sori....jmpa la ngn mak ali..smpat gak slm...hehe...

ptg tu pas konvo, aku men msj ngn ali...last2 dia ajak kuar p mnum..pe lagik, aku, jira n ajie pon bsiap2la utk kuar mnum...sonoknyer tak tekate la kitorg nih...1/2 jam kmudian munculla ali n syafiq jmput kitorg kat umah..p la kdai mnum..smbl minum kitorg borak, smbil borak kitorg mnum n mkn..hehehe....

siap jer kitorg mnum, kitorg pon suh la ali n syafiq bw p jnjalan...p la jap kat pantai...br jer nk cecah2 kaki kt air laut tu, tetibe jer ujan pon trun..fuuhhhh...kitorg pon blari2 ank ke kete...cm filem industan plak..bkejar2 dlm ujan..hehehe..erm pehtu tak tau nk p mane, so kitorg pon jenjalan je la time ujan tu p la ronde2 tgk port dickson tu wlaupon da jemu sbnarnyer...ekekekeke...

dlm kete tu bmula la sesi fotografi..c syafiq ni upenyer giler bgmbo....jap2 dia amik gmbo..sukenyer dia...hehe kitorg relakan aje muke kitorg interframe...mehla tgk sparuh dr sume gmbar2 tu.....layaannnnn... =P


1 cOmmEnt:

Zanna said...

People should read this.