Thursday, July 3, 2008

.::2 stOry In 1 pOst::.

lame da rasenye tak update blog...nk story mori ape pon tak tau..hihi..pg ni tak bz pon sbb smlm da settle kan 2 minit skali gus..lotih tol menaip n perah otak..ahaks!so arini juz nk adjust senarai penyelaras jer...buleh la i bpoye2 di opis nih..ahaha :D


ABG APIS N KAK INDAH WEDDING

27th july, i take half day work..so dlm kul 12.30 aku da cabut dr ofis..balik umah tukar baju n nk p isi minyak kete..lupe la plak adiah dlm kete cikwawa tak amik lagik!slamat la aku tringat n cikwawa pon tringat gak..kalu aku da smpai kat tol sg. besi tu, jgn harapla aku nk pusing blik amik..lenkali je la bg..hik! :)


blik tu singgah sat kat nilai, tgu abg blik keje..dlm kul3 abg smpai umah..sblm tu aku lepak jap n lunch kat umah kak liza abg wan...abg blik je, trus p umah abg lak...amik baju aril n acik pon nk join blik kg sesame..so aritu aku blik b3 la...smpai kg about 5 o'clock..smpai jer trus pluk cium mak..waaa rndu giler kat mak!pehtu jmpe baby n yg lain..pas slm i trus tlg mak buat kueh denderam..huhu...


soknye, 28th july..abg apis n kak indah wedding day...kitorg btolak dr umah kul 8.00 am..p amik pakcu kat rmbau n trus p nilai amik abg...aku drive smpai nilai je pehtu abg amik alih sbb abg je yg tau jln p umah andak kat tg. karang tu...


smpai je kat sana..makkk oiiii...panasnyer!!!cm nk tbaka kulit ni dbuat eh..umah dia area sawah bendang..pehtu jerami padi tu baru je diorg bakar...pokok2 lak kurg kat area situ...hadoi ai! :(


pengantin tiba dr ipoh dlm kul 2 gitu..lmbtnyer..aku juz amik skit je gmbo..maleh la..hihi..tema warnanye ialah wane pink..so sweet my kezen pakai baju wane pink.. ;p


ni plak time aktiviti membaling gula2..so sesape yg bminat leh la trun padang ek..juz utk memeriahkn lagik majlis...gula2 tu diorg + ngn duit 5sen..so funny tgk gelagat diorg berebut..aku kat ats umah jer..so juz jerit kat pengantin...baling la kat ats skit!!!hehe dia pon baling..dpt la 2 3 ulas gula2 tu..



makteh, adik dpt 10sen jer..hahahaha (ajip..ank buah 1st aku ngadu kat aku!)...hah yg kat bwh ni gmbo aku ngn pengantin..amik berkat tu!gegege :p ntah bl la turn aku lak..ahai!


yg ni plak aku ngn kak indah...dedua sweet kan?huhu prasannyer haku!*wink* sebok jele pengantin laki yg kat blkg tu!

i get a beautiful rose from some1 on dat day...eheh!


ni gmbo time da ondaway nk blik...ujung tu la adik aku yg 1st...acik a.ka.a aa...adik yg paling rajin...aku ngn dia mmg kamcing..slalu jer bgusti2 nih...bl da tak larat nk handle, jerit jer....MAKKKKK!!TGK ACIK NIH!!... ;p hah budak kecik dua org tu, aril n aikal..dogil eh tak leh nk ckp..kalu dok dlm kete jgn harap la nk dok diam...bl kene marah kang, sminit je dia diam peh tu diorg smbg blik..kalu nk diam lame kene tgu dia b2 tu tido..kompom diam!


gmbo yg bawah ni time majlis...juz snap jer gmbo ngn ank spupu aku..alif...budak kecik ni korg leh lempar kat memane jer..dia ok jer ngn sume org...skit pon tak nangis...suke aku mlayannyer..

tu ialah putri...ank kak liza n abg wan a.k.a ank buah aku!time bg name aritu, sume ckp..ni msti bapak n mak dia slalu tgk cite 'putri yg tbuang' nih..tu la ank pon dpt name putri..aisehhh!!hehe


WAN MOHD AIMAN BIN WAN NASRY


ni la ank buah aku yg baru lahir tu...aku blik aritu, genap usia dia 2minggu..wahh comel bangat seh!geram aku..rase cm nk cecubit jerk!tp aku still takut lagik nk pegang dia sbb dia lembik lagik..


aiyoo..yg kat bawah ni..aikal..aril..ajip..dgn gaya ultraman diorg..kan aku da ckp..ni sume ank ultraman!layannn.....



kesian c aiman nih kene zaaaaazzzsss ngn abg2 nyer...pehtu aiman jwb la..'aiman tak kesah!' hiks ;p

ni time die tido..bulatnyer muka dia!



akhirnya aritu..aku dpt gak pegang dia ni...branikn diri la katakan...cm best je bl dpt pegang baby! :D tp no pictures has taken!ermmm....


END OF MY STORY...nk bekfes ah...jmput minum...LoL..

4 cOmmEnt:

Farazila said...

err....bila kawen tue?
27 july ker or 27 jun...
hehehe...cikzura mcm boleh gi da future lak..

wah...klu asyik snap pic budak kechik ni tandanya dah x lama agy la miss lilo dpt mkn nasi minyak..

:P

cikzura said...

aiyoyo..slah taip la plak..28 Jun...hahaa bleh g future eh..adehhh..

nnt la i btulkan..nasib baik cik lilo kite ni prasan..malunyer ;p

uish betul ke tu tndanya?lilo ni cm dukun r..*wink*

nnt zura jmpt lilo ek kalu da smpai serunyer..calon pon takdo laie ni ha!huh :) carikan sorg, buleh?

Wawa_Nadwa said...

Wahhhh!!
i like pink. ;)

Cik Zura amek berkat yerrrr.
hukhuk!
siap dpt munge lagi.
Cakpong cakpong!
;P

cikzura said...

amik la berkat tu sesikit..haha..
tak leh amik bebyk nnt org lain pon nk gak..huhu :p

amboi siap cakpong2 agie yea?
adehhh....