Thursday, January 8, 2009

.::CNY oranges::.

aduyaiii...aku antara peminat orange..bkn wane orange tp buah orange..tak kire sunquick or buah limau biase tu..kalu wane oren lak, buleh la layan tp bkn tmasuk dlm kategori peminat fanatik la.. :p

ni aku dpt email dr sorg sahabat psl spesis buah limau yg muncul time chinese new year je..korg msti byk gak kan dpt sponsor la, beli sendiri la..puas giler mkn limau time CNY..kan..kan..kan??cmtu jua lah aku ni..smpai satu masa tu, da cm boleh jual balik da buah tu..


korang perati bebetul kat limau tu..ade ape ek??eiiiii....jijik tol la...

I think we'd better just stay away from China foodstuff, just to be safe!!!

Dear All,

Chinese new year is drawing near. When buying Chinese orangesplease beware of the worms inside. These worms are verysimilar to the texture of the orange and therefore can only beobserved if you look carefully (long sighted person may notnotice).The Chinese government had in fact made efforts to destroyhundreds of tons of these oranges and compensate the farmersfor these. But however some culprit may still sell itillegally. That's why we need to be careful.Whether the worms are harmful to the human body or not is stillquestionable. But generally if small quantities are consumed itshould not cause any major harm according to doctors. It is advisableto be careful about it.

nota tepi: lepas ni nescaye limau ni tak laku...ekeke :p

8 cOmmEnt:

jiwa kaco said...

itu aaah limau tarak apa ma
manyak olang makan tarak apa ma

tapi itu rimau manyak bahaya
jangan kasi lompat sana kandang

eeh apa haku merepek ni

Mr. Janggel said...

ada apa?? tak nampk seswatu yg aneh pon?

.::c!kzUrA::. said...

jiwa kaco:

aiya...ini misti lu manyak makan itu limau wa engat..hahaha..lapas ini wa mau spotcek itu limau sblm wa makan..danger woo

itu rimau kalu lu msk itu kandang, kompom lu out punya wa ingat..

**hah!!wa pon tala tau apa lu repekkan ni..lu misti tlebih mkn kerepek.. :p

.::c!kzUrA::. said...

mr. janggel:

ish janggel ni..takkan lor tak npk..ni kene pakai kanta nih..ekeke..

tgk betul2...

Mr. Janggel said...

alamak..mmg tak nampak la cikzura... apebenda yang peliknya...nampak macm biasa jer??

.::c!kzUrA::. said...

alala..janggel..janggel..bt ms skang ni, janggel sorg je yg tak npk2 lg dr aritu..

ish enibadi can help me?hehehe..

kan ader ulat kat limau tu...p tgk lagik skali!!

Mr. Janggel said...

Ulat???? yang kaler putih tu ulat ker???? Kuikuikui...

.::c!kzUrA::. said...

mr. janggel:

haaa...npk pon!!!kekeke