Thursday, January 8, 2009

.::keteku bw dicium org::.

tajuk tak leh blah..bunyik je da gempak gitu..ekeke..gempak mende?

aku ni jenis yg suke sgt tgk kete bersih, bekilat smpai leh tgk muka gitu..kete yg kotor, hisshhh nk bw pon aku tak bape nk berkenan..aku ni takdo kete sendirik, so jap aku pinjam kete ayah aku, jap aku pakai kete abg aku, kang plak aku bw kete akak aku..tp diorg suke bg aku pinjam sbb eh sure kete tu bersih, suci n murni!! :p

tambah2 kalu aku pinjam dlm tmpoh ms melebihi 2 ari..kompom aku anta car wash, tak pon kalu kat kampung, aku sendiri yg cuci bersama2 bala2 tenteraku a.k.a adik2 aku or ank buah aku, ajip..after tolong leh ler minta pape dr aku, insyaAllah aku akan tunaikan..

tp yg sedihnye tu kadangkala, siap je aku cuci kete, ujan turunla, ade orang nk bw la, terlanggar taik lembu la, lumpur la..aisehhh...sedih tol!!

aritu aku drive dr kl nk ke kg..balik cuti abg aku nk kawen tu..24.12.08..tetibe lak dpt msj dr alang aku, suh beli itu ini..aku pon dpt la idea nk singgah kat Giant Senawang..aku rase balik kali ni nasib agak baik, jln tak jem sgt..hepi jer bw keto...smpai senawang pon around 6.40 pm...awal sgt tak mcm slalu..

rupa-rupanya...ku sangka panas smpai ke petang, ujan plak tetengah ari tu...uwaaa..
enter je pintu masuk Giant tu, jln dpn skit..konon2 nk usha la tmpt parking yg agak strategik kan..tp hampehhh!!lain lak jadinye..

round2 nk cr tu, tjumpe la tmpt yg baik punye..agak terbabasla 1 2 kete gitu..aku pon brek..ingt nk reverse la..tak sampai 5 6 saat pastu...blom pon aku sempat reverse.. ''gedegangggg''!!!! kete aku kene cium ngn minah rempit mane ntah..arrgghhhhhh!!

SAKITNYE ATI INI!!!!!!

tercabut abis bumper belakang tu menyembah jln tar..
takut..geram..marah..nk nangis..sume dlm 1..
tak tau nk bt pe..
aku angkat hand break..buka pintu, tutup kuat2..pehtu p marah minah tu..

ape bute ke tak npk aku break td??!bla bla bla bla..


dia pon jwb la...sori la kak..
dlm ati ni, sukati je panggil aku akak!bl masa aku jdik akak dia, ntah..
dia pon bg lagik alasan..sy tak prasan la kak..lgpon brek motor ni tak mkn sgt..
ade aku kesah brek ngko mkn ke tak??!panas nih panas!!!

buddy aku lak, dok je dlm kete tu..agaknye terkesima ke ape ntah..duduk je!!so percikan api kemarahan kat minah tu terkene sikit kat dia...hahaha percikan la sgt!! :p tak pepasal dia kene tempias..sori hah buddy!! :)

aku tak tau nk settle camne..1st time experience nih..so call la abg aku..tak dpt plak!!aku call lak alang aku..dpt!alhamdulillah..nangis2 aku cite kat dia..hehehe..segan nk ckp kt sini!

bapak aku tpon, pastu..jap kang abg aku lak..pehtu adik aku..huhu..minah tu pon panggil ler kwn laki dia, adik dia..last2 skali bapak dia yg dtg..pot pet pot pet..bosan tol aku melayan..yg abg aku ni plak ntah bl lak nk smpai?!tension je aku nunggu..

adela dkt nk sejam pehtu br le timbul abg aku..bkn dia sorg je..tp pakcu aku, acik, dik mai skali..muke com bonzer je..huhu..slmt aku..dorg pon bincang ler..abg nasry a.k.a tn punye kete tak timbul lagik..ingt buleh settle tp pakcik tu degil eh..sakit ati melayan eh...

balik2 dia ulang ayat ni, "BENDA NI BERLAKU ATAS JALAN, NAK..TAK ADIL LA KALU KAMU BUAT MACAM NI DKT PAKCIK"..tu ler ayatnye bl kitorg minta dia byr n ganti baru..naik hafal da kitorg ngn ayat tu..nk menjawab je, ''mmg ler blaku atas jln pakcik oi..kang kot bw kete ni atas air kang, maun sakit jantung pakcik nengok eh!!''

bl da naik bosan n meluat aku n da geng layan..tpon ler tn punye kete, suh gak dia dtg..pakcik tu pon settle le ngn abg aku..bw ler p bengkel..pakcik tu ttp degil ngn kptsn dia je..kami pon mls nk layan..ciput je dia bg kat abg aku..cisss..hangin jerk!lps je byr pakcik tu trus blah..gerun agaknye tgk aku ade back up 6 org..ekeke..tmbh lak pakcu aku kenal lak org kat bengkel tu..aiya...borak2 sakan la...

kete ku itu direpair kat bengkel ANAK MOTOR, senawang..mmg baik service dia..aku bg 4 stgh bintang..hohoho..bdk2 bengkel sume kiut miut jer..cool la skit.. :p yg tak tahan tu, kalu lalu depan kite, siap tunduk hormat lagik!tak bleh bla btl la...tak penah aku jmpe cenggini lagik spanjang aku ke bengkel..ish bunyi cm byk kali je p bengkel.. :p

ni bkn nk promote or what so ever, tp bengkel ni mmg baik!korg p la anto kete korg kat sini..good services!!

xclear lak gmbo nih..mutu camera kurg memuaskan..repair punye repair, dlm kul 10 lbh br le settle..lapar giler time nih..budak bengkel tu siap blanjer air lagik..mmg terharu la.. :D spatutnye kitorg yg blanje diorg, sbb tlg repairkn padahal bengkel tu da nk tutup lame da..

terima kasih pd sesiapa yg menghulurkan bantuan pd hari tu..smg Allah membalasnya.. :)

nota tepi: rase cm nk kuarkn sijil lak bagi kat bebudak bengkel tu...buleh ke? :p lol

6 cOmmEnt:

[yAN!e][pUTraJAya] said...

teringat time kak yanie langgar belakang kete orang dulu..

haih...kenangan menusuk qolbu...

(^_^)

::_Yanie Putrajaya_::


*********************************

Wawa_Nadwa said...

hehehhe!
kelakar gilez aku baca entry nih.

marah btoi ko kt minah tuh.
Tak sangka Cik Zura seberani itu.
hahhaha!

(+_+)

.::c!kzUrA::. said...

kak yanie:

huhu..mmg menusuk qolbu la kak..bkn kalbu je, jantung, hati sume tersusuk!!hahaha

.::c!kzUrA::. said...

wawaNadwa:

huishhh msti lor marah..
kalu ko pon, msti mrhnyer la kalu org cium cik kancil cumel tu kan..??
brani!!!sbb tu bkn slh aku..ekeke

jiwa kaco said...

kenapa ekau tak plankid aje minah rempit tu... kata ada tali pinggang itam...

.::c!kzUrA::. said...

jiwa kaco:

wa kan sopan santun..ekeke!!!