Wednesday, February 18, 2009

.::beri pd insan lain seluruh cinta bukanlah 1 kepastian yg mereka akan cintai kita sepenuhnya::.

 • Mungkin Tuhan sengaja mahu kita berjumpa dengan orang yang salah sebelum menemui insan yang betul supaya apabila kita akhirnya menemui insan yang betul, kita akan tahu bagaimana untuk bersyukur dengan nikmat pemberian dan hikmah disebalik pemberian tersebut..
 • Apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang telah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun dibukakan untuk kita.
 • Kawan yang paling baik ialah seseorang yang anda boleh duduk di dalam buaian dan berbuai bersama tanpa berkata apa-apa pun dan kemudian berjalan pulang dengan perasaan bahawa itulah perbualan yang paling hebat yang pernah dialami.
 • Memang benar yang kita tidak akan tahu apa yang telah kita punyai sehinggalah kita kehilangannya dan juga benar bahawa kita tidak tahu apa yang kita rindukan sehinggalah 'ia' datang.
 • Memberi seseorang seluruh cinta anda bukanlah satu kepastian yang mereka akan menyintai anda kembali! Jangan harapkan cinta sebagai balasan. Nantikan sahaja ia untuk mekar di dalam hati mereka tapi sekiranya ia tidak, pastikanlah ia terus mekar di dalam hati anda.
 • Ia cuma mengambil masa seminit untuk jatuh hati pada seseorang, satu jam untuk menyukai seseorang, satu hari untuk menyintai seseorang tetapi ia mengambil masa sepanjang hidup untuk melupakan seseorang.
 • Jangan pandang kepada kecantikan kerana boleh jadi ianya palsu. Jangan kejar kemewahan kerana ianya akan susut. Carilah seseorang yang membuatkan anda tersenyum kerana ia cuma memerlukan sekuntum senyuman untuk mencerahkan hari yang suram..
 • Akan tiba satu ketika di dalam kehidupan apabila anda teramatkan rindukan seseorang sehingga anda ingin menggapainya dari mimpi anda dan memeluknya dengan sebenar. Mimpilah apa yang ingin anda mimpikan, pergilah ke mana-mana yang ingin anda tujui dan jadilah apa yang anda inginkan kerana anda hanya memiliki satu kehidupan dan satu peluang untuk melakukan semua perkara yang ingin anda lakukan.
 • Semoga anda memiliki kebahagiaan yang cukup untuk membuatkan diri anda menarik, percubaan yang cukup untuk membuatkan anda kuat, kesedihan yang cukup untuk memastikan anda adalah seorang insan dan harapan yang cukup untuk membuatkan anda bahagia.
 • Selalu bayangkan diri anda di dalam kasut seseorang. Jika anda rasa ianya menyakitkan anda, fikirlah ia mungkin menyakitkan orang lain juga. Kebahagiaan seseorang manusia tidak semestinya dalam memiliki segala yang terbaik. Mereka hanya membuat yang terbaik dalam hampir apa saja yang datang di dalam perjalanan hidup mereka.
 • Kebahagiaan terletak kepada mereka yang menangis, mereka yang terluka, mereka yang telah mencari dan mereka yang telah mencuba. Hanya mereka yang boleh menghargai kepentingan manusia yang telah menyentuh hidup mereka..
 • Cinta bermula dengan senyuman, mekar dengan ciuman dan berakhir dengan tangisan. Masa depan yang cerah sentiasa berteraskan kehidupan yang lalu yang telah dilupakan. Anda tidak boleh meneruskan kehidupan dengan sempurna sehingga anda melupakan kegagalan dan kekecewaan masa silam.
 • Semasa anda dilahirkan, anda menangis dan orang di sekeliling anda tersenyum. Teruskanlah hidup anda supaya apabila anda mati nanti, andalah yang akan tersenyum dan orang sekeliling anda pula yang akan menangis...

footnote: people can change easily... :(

8 cOmmEnt:

[ Ewan The Lagend ] said...

aik???
macam kenal je ayat2 kat atas nie?
macam pernah baca kat blog lain la...
kalau ikut date publish, macam blog tu yang wat dulu...
ape men2 curi nie...
tak best la...
mesti comment ni takkan di approved.
kompomnye la...
tapi kalau brani, approve la commen ni...
tul tak????

.::c!kzUrA::. said...

ewan:

eleh..tgk, aku approve wat..
brani tak?!

ala ayat2 ni aku dpt dr email la, aku rase cm best jerk..so aku publish je ar..

kat blog org lain pon mmg bersepah ayat nih..diorg pon main copy paste gak..

Wawa_Nadwa said...

eeyhhhh!
jgn gado2.
kang aku kawen kan korang dua baru tau.
wakakkaka!

opss!

=P

.::c!kzUrA::. said...

wawa nadwa:

wah sukati je ko ek..?
mane ade gado2..kite kamcing wat..
kah kah kah

[ Ewan The Lagend ] said...

wawa nadwa:

betui betui betui... (bak kate ipin)
kami mmg 'kamching'..
'kamching' gile la...
sampai lebam bahu, maunye tak 'kamching'...
tul tak cik zura? he5

p/s: gambar dah dibesarkan... takyah nak teropong2 dah...

.::c!kzUrA::. said...

ewan:

ala takkanla baru lepuk ckit da lebam..ni sume kes nk sabotaj aku ler nih..

*ish, pd siapa harus aku mengadu?huhu

p/s: wah, besa mane gmbo tu?kekee

[ Ewan The Lagend ] said...

.::c!kzUrA::.

hak3...
bgadu la kat pejabat bomba kes, ambulan ke...
tak pun ngadu je kat KJ.
he5

.::c!kzUrA::. said...

ewan:

:p aku nk ngadu kat jabatan perdana menteri ah!kat bos2 aku pon..