Monday, February 23, 2009

.::katanya tag dari seberang::.

ditag plak oleh kak anis..hua hua..malasnye nk bt kak, keje byk nih...tp demi akak, i bt gak eh.. :P
*
*
*

Kenapa blog kamu bernama "all about life"?

-sebab sume yang aku publish ade kaitan ngn hidup..tp tak sume aku coretkan kat blog ni sebab sume orang punya rahsia sendiri..

Kenapa blog kamu guna template ini?

-sebab nampak more cheerful..kale wane wani..1st aku view, aku trus jatuh chenta..so aku grab je la..cantikkan?

Kejadian apa yang tidak boleh dilupakan dalam hidup kamu?

-banyak kot..yg mane ade sentimen value tu kompom aku ingat..yg takdo, takdo makno eh den nk ingat...haha..salah satunye, time sekolah rendah dulu aku penah ikat rambut guna getah ikat nasi lemak tu...korg msti tau kan getah ape?so time kat kantin sek, ade sekor mamat sekelas aku ni dok gelakkan aku, siap ckp aku ikat rambut gune getah ikat nasi lemak..sedih giler siot time tu!tak lalu nk makan...till now it still fresh in my mind...aku susah dulu...ape korang pedulik..tau ar ko anak org kaye... :'((

Ternyata hari ini...

- bosan..cm biase, banyak keje melimpah ruah tp aku still leh update blog time rehat..orait pe tu?huhu
Ternyata Dia...

-Tuhan yg Maha Esa..Tuhan sekelian alam...Dia tahu ape yg dilangit dan yg dibumi..segala ciptaanNya, indah2 belaka...Subhanallah...

Ternyata sahabat-sahabatku...

-best giler..gile-gile remaja,ahaks..sporting..sahabat sejati..susah nk carik ganti gitu.. :D sayang korang!! [sedeynyer nk tinggalkan kengkawan kat utm ni :((]

Ternyata sekolah..

-tempat aku kutip segala ilmu tuk bekalan masa depan..tempat mengenal erti kehidupan..ah, rindu lak kat jaman sekolah dulu..tringin nk pakai baju sek balik..

Ternyata bercinta...

-ntah ler..tak penah lagik rase bcinta yang bebetul cinta tu..best kot..but sometime cinta bleh buat kamu lupa diri..lupa segalanya...cinta tu boleh mencederakan hati..bila aku mau ketemu cinta sejati nih?? :p

Ternyata HITS itu...

-tak best la soklan nih..takmo jawab!kah kah kah..

Ternyata semua jejaka itu..

-nk komen ape ek?btul kate kak anis, kalu silap ckp kang kene banned plak..huhu..lelaki, ada yg ok dan ada yg kO..terpulang pada diri kite nk nilaikan..

Ternyata semua gadis itu..

-cantik-cantik belaka..sebab semua ciptaan Tuhan tu kan indah...bezanya hanya pada luaran dan dalaman masing-masing..

Ternyata kasih itu..

-kasih ibu bawa ke syurga..kasih ayah tiada tolok tandingnya...kasih kekasih ntah smpai bile... ni pantun ke ape nih?kakaka :p

Ternyata coklat itu..

-begitu syahdu..terutamanya cadbury hazel or almond..!!bos bagi la chocs lagik.. :D

Ternyata hidup itu...

-hidup itu indah..kita yg mewarnainya dgn warna kesukaan kita..cmne kita warna, cmtu ler kita jadiknya..hidup penuh dgn cubaan dan ujian, juz untuk tambahkan lagi perasa dlm kehidupan...

Ternyata keberuntungan itu...

-rezki yg Tuhan berikan..syukurlah...

Ternyata mencintai itu...

-perlukan kesetiaan, ketabahan...sebab kalu kita mencintai seseorang tu, belum tentu orang tu cintai kita cmne kite mencintai dia...betul tak?betul..betul..betul..ipin ckp! :D

Ternyata menangis itu...

-perkara biasa..mengurangkan bebanan dan stress..untuk memujuk hati...

Ternyata berharap itu...

-normal...semua manusia punya harapan..rite?so jgn berhenti berharap...

footnote:nak tag sape ek?....erm takde sesape...

4 cOmmEnt:

[ Ewan The Lagend ] said...

BEst tu a...
ca'yoq2 gambatei...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bagus2 dik
JANGAN TAG sesape

hehhehe...muncung mulut dah ok ker?
keh keh keh

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

.::c!kzUrA::. said...

ewan the lagend:

:P pening la ko nih..meh aku blanje panadol..

.::c!kzUrA::. said...

yanieputrajaya:

mmg taknak tag pon..shian korg nnt..baik tak?hehehe

muncung da ok dah! :p