Thursday, February 5, 2009

.::LENTANG tetap dihati : part 3::.

explorace @ LENTANG

lepas breakfast, sesi taklimat 4 explorace lak. disampaikan oleh en. azsuan kita..pot pet pot pet..memang panjang lebarlah taklimat dia..penuh dengan segala isi dan maklumat yg perlu dipatuhi..ececehh...aku yang sedang ngantuk ni bertambah ngntuk dibuatnye.. :p tp aku tak tido tau..almaklum ler, letih p PD sehari sebelumnya tu pon lom abis lagi, tetiba aku join lentang lak..maun tak telentang aku dibuatnya!!hah rasakan, suka sgt berjalan kan?

semua peserta khusyuk giler dok dengar explaination tu..kang kalu tak dengar bebetul kang maun smpai senja tak abis mencari..bak kata en. azsuan tu le..sebelum bermula, sesi pemilihan ahli kumpulan stat..so sume kene cabut kertas kecil yg da disediakan tu untuk menentukan kumpulan masing-masing..aku dpt no. 2 so kumpulan 2...setiap kumpulan akan ada 5 ahli, juz 1 kumpulan je yg akan lebih sorang..lepas je cabutan dibuat, dengar lagik sedikit tambahan taklimat...setiap kumpulan akan diberikan papadom untuk dipegang dan diserahkan kembali time last nnt dengan keadaan sedia kala..so sape yg lemah lembut adalah calon yang sesuai untuk pegang..kalu yang ganaz tu dikhuatiri akan menjahanamkan papadom tersebut..kekeke aku takmo pegang, bkn sebab aku ganaz tp sebab aku takut tetibe kang aku cuai lak..habis kene hamun nnt.. :p

ni dia ahli kumpulan aku..from left: zura, fiza, k. gee, k. ina, k. lily...sume gegirl jer.. kumpulan lain cmpur girl n boy..time stat tu mmg semangat dia lain macam skit.. rase2 nk jadi juara tu mmg da terasa gitu..hahaha..tgk2 last2 kumpulan kitorg ler yg last skali!!cis... hancur luluh ati gue... :( malu pon yea gak.. :p tp ape aku pedulik.. kire ok what?? dpt no. 1 dr belakang..takde sape leh 'chelen' kitorg...hahaha kan kite join mende juz for fun..so we have fun here!!

kat bawah ni aksi-aksi candid time explorace tu berlangsung...macam-macam ragam..sakit perut aku tgk sume gambo2 tuh..ade je yang harus ditertawakan...huhu..aku tempek kat sini skit je..kalu nk tempek sume kang over la kan..jd ape lak blog aku ni nanti..

ni plak arahan 1st yg kitorg dpt..pening pale dok pk menatang mende lah ni..belit2 ayatnya..sabau je le akak!!!gini rupanya explorace..

4 da last task, diorang suh kitorg cari sorang pakcik nih...rupe2nya, en. wan yang menyamar..hampir-hampir tak dikenali..maun taknye, kitorang ni dok fikirlah, sape ek pakcik tu, lain macam je..buat ape ntah kat semak samun tuh..skali cekup, en. wan kite rupanya!ah..

mmg susah dikenali sebab en. wan yg kering tu tetibe lak ade big tummy!!mak ai..comel!! =p dia pakai complete set cm orang tua2 masuk kebun gitu..siap ade topi lagik..only his shoes, he still use his slipers..so he can be detect!!comel kan?huhuhu


yang paling aku sakit ati dlm explorace nih, 1 je, diorgnyer hint tak brape nk tepat lor..sakit jiwa dibuatnya...ada la satu task last tu, dia bagi hint 'meniti titian usang'..kat tempat tu mmg ade 2 titian , 1 usang 1 lagik ok, bkn dlm kategori usang..kitorg ni dok puas ler mencari kat titian usang tu smpai letih tahap gaban..dok ulang alik mencari tp tak jumpe pape pon..rupa2nya diorg dok sorokkan kat titian yg tak usang tu..mende r..tu mmg kalu diorg tak bagitau, mmg kompom smpai ke senja tak jumpa! da la letak kat situ, disoroknye lagik kat bawah batu bata...memang la tak jumpa sayang oiiiii!!!!argghhh...

footnote: pesanan dari en. azsuan, korang cube tgk gmbo dan hayati ikut hati n perasaan..jgn dok gelak je..en. amin tgk gmbar sume ni smpai menitiskan air mata...

footnote: pesanan tuk en. azsuan: eleh, korang dok tergelak sakan tu yg sampai menitis air mata tu..cisss...ingt org tak tau ka???

6 cOmmEnt:

wan|amin|pitong said...

cehh ko nie..kitaorng tgk ikut mata hati lah..weii..meniti titian usang tue tajuk lagu rahim maarof..kan ke dh bgtau dr mn ke mn jer korng kna pegi..yg smpai btul2 pg titi usang tue wat ape..kwsan tue kitaorng x bgtau suh pegi kan..kan..kan??

.::c!kzUrA::. said...

wan|amin|pitong:

yela..yela..ikut mata hati..aku caya..

huiii garang eh!!grrrr... takut!!!hahahaha...larikkkkk!!!

lenkali jgn ler bg tajuk lagu tu..bg tajuk meniti titian oren!hah, kan senang nk cari..

*papepon, korang mmg best* =D

Wawa_Nadwa said...

pape pon yg aku tau kump 4 selesai dgn jayanya.
wahh!
belagak gilosss..
hahahha!~

meniti titian oren?? adoiii kelakar ka ko nih... =P

se7en said...

huhuh happy nya korang ek..kawe yg letih duk tangkap gambar nie..ke sini ke sana..huhuh tp happy juga..kelakar tgk ko org main..apa lagi snap pic ko org duk cari apa benda 2...hehhe

.::c!kzUrA::. said...

wawaNadwa:

amboi3!!!bukan main eksyen ko yea...nk kene nih!!kitorg sj je bg korg menang...kakaka

yea titian oren..aku tak dulik, slh diorg gak tulih cmtu.. :p

.::c!kzUrA::. said...

se7en:

mmg happy gilosss..rasenye paling sonok sepanjang keje kat utm nih..hehe..

o00 kelakar ek..kitorg pon tgk gmbo ni nk pecah perut gelak..adehhh..

tq 4 snapping the great pictures!!! :D