Friday, February 6, 2009

.::BUKIT TINGGI memang tinggi!!::.

..welcome to BUKIT TINGGI..

posing yang ala-ala nk tumbang..ntah hape-ape ntah!!lepas penat kat lentang, tibe lak time jenjalan kat bukit tinggi..ingat masuk free, rupenya kene lak bayo sorang 10 hengget..sabau jele..siap da pusing kete bagai, ingat takmo masuk..perghh, daki bukit punye jauh tetibe nk pusing balik?mmg hangin..

da discuss bagai, so sume sependapat n bersetuju nk terjah gak bukit tinggi tu..yeyyy, dlm ati dok sakan bersorak!!gegege...selamatla kitorg ni disponsor oleh en. azsuan.. hahahahah... tq..tq..tq!!nnt blanje lagik eh... :p

tp time panjat bukit tinggi ni, tak brape best nk posing pasai eh, tn. cameraman (en. azman) da blik dl takmo join...waaaa..

tgk..bersusun kete tu..nk patah balik..tp nasib baik tak jadi..kalu tak meraung beb!

tak tau nk cite pe..kat sini pon best gak..even we just spend a lil bit time here..juz about 2 3 jam gitu kat situ..


nk kate sejuk, takde la sejuk sangat kat atas ni..biase-biase je la..sedap-sedap gitu..tak panas tak sejuk..enjoy walking here..

macam sume blogger slalu cakap, tak sah kalu blogger tak bergambar sakan..nnt nk tempek ape kat blog ni kalu takde gambar?macam-macam aku letak..solid ke tak solid belakang kire..

enter je pintu gerbang kat bukit tinggi ni yg gabak beso tu, tersergahlah bangunan seakan-akan kat france tu..wahhhhh...teruja aku..almaklumlah, aku ni simpan niat nk p travel luar negara..skali smpai kat tempat gini, huh terasa cm kat oversea lak..ahaks! =D

gambar yang kat atas ni, kat japanese garden..kat sini korang leh try dok kat dalam umah org jepun..kecik molek je umahnya..comel..kot aku masuk, dok keje jalan tunduk jela..ngee... aku suke tengok kolam ikan kat depan umah ni, ikan koi dia bukan main beso..cantik sgt!!
kat sini gak, korang leh try pakai baju tradisional orang jepun, kimono tu..tp kene charge gak rm 20..aku tak cube pon..malas ah...

bergambar sakan dengan bebudak technician yang pegi..korang memang sporting lorrr...

kalu tak story leh tak?tetibe lak aku kebuntuan idea untuk mengarang nih...dok pening fikirkan minit mesyuarat yang lom siap..ekeke...tp still gak sempat online blog..argghhh aku dah ter'addict' lak ngn blog nih..

me n jira..comel dok?kekeke

like dis pic..nice background!!

ni kat loceng mende ntah..katenye orang dedulu kalu nak wish pape kat sini ler..baling ler duit syiling dlmnye..tp aku dok tumpang posing jer..

aku dicelah rimbunan bunge..rimbunan le sangat!!!ni lagi satu gambo yang aku suke..tp kalu korang tak suke, ape leh aku buat... =P

footnote: jasad ku di utm tp atiku sume da kat kg...huhu..slamat bercuti kalian!!enjoy la tgk gambar n jgn lupe comment...daa

8 cOmmEnt:

fazemy said...

Bkt tinggi tu sesuai unt posing2..cntik tematnya kan.

se7en said...

sorry lah tak dpt join..syg nya tak ada sy ek..kalu ada sy mesti gambar lagi menarik...huhuhuhu tak apa lah lain kali buleh g lagi..terpaksa balik awal..sbb nk g umah mok sdara nk tgk baby baru...

MiSs PoPc0rN said...

ceh g xajak ye...

.::c!kzUrA::. said...

fazemy:

cantik sgt!!tp rasenye kalu bukit frazer lagik cantik kot.. :)

.::c!kzUrA::. said...

se7en:

tu la..rugi je tak join kitorg..tak dptla kitorg nk posing gune camera mahal..kakaka =p

.::c!kzUrA::. said...

miss popcorn:

ish ingtkan sape la cik popcorn ni yea.. =p

sj je pg sana tak ajak..kah kah kah..

Mya said...

bestnya bukit tinggi! lama sgt tak gi sana.. huhu...

.::c!kzUrA::. said...

Mya:

best kak..cantik2 pemandangan kat sana tu..kalu free nnt, akak g lah..