Sunday, February 22, 2009

.::mee hOOn soup::.

kekadang time mood memasak tu sampai, aku mmg jadi auto rajin sesangat..aku ni dalam kategori yang giler ngn makanan berkuah..sedap je kalu aku layan..mmg licin, tak membazir..hehe tak caye tnye cikzira?kan zira kan, kan? =p

mee hoon soup ni mende yg slalu aku masak sbb senang bangat sehh!kate orang petik jari je..keekeke...

bahan2:

mee hoon, ayam, bawang kecik, bawang putih, fish ball, cili api, daun sup, daun bawang, sawi, telur, garam dan perencah sup..sikit minyak n air..

1st, aku suka tumis dulu bawang, pehtu masukkan ayam..tunggu sat!!

masukkan air plak..da mendidih, masukkan perencah sup, garam, fish ball..then pecahkan telur..tunggu sat lagi..

masukkan plak mee hoon tu..tunggu ler selembik mane mee hoon tu yg korang suke, then letakla sawi, cili dan daun sup, daun bawang..tunggu smpai sawi tu lecur skit..angkat and serve!

easy rite?!

footnote: dlm gmbo ni npk tak best lak..huhu

10 cOmmEnt:

azuan said...

aku tgk cam maggi jer..haha..

IdzaRis79 said...

sedapnya....

[ Ewan The Lagend ] said...

wokey...
bee hun sop satu.
kasi manis sikit ar...
itu plastik kasi ikat tepi juga...
sama itu straw...
he5...

tgk macam sedap...

.::c!kzUrA::. said...

azuan:

hahaha.... :p

.::c!kzUrA::. said...

idzariz79:

erm..sedap!!
nk rase?hehe

.::c!kzUrA::. said...

ewan:

mee hoon manis?
wah, resepi baru tu...nnt aku try buat..

[ Ewan The Lagend ] said...

::c!kzUrA::.

ha.. mmg baru la...
aku baru jer wat minggu lepas.
sedap menjilatperiuk belangge...
hak4
nanti dah try, anta la satu ea...

[yAN!e][pUTraJAya] said...

bak cikittttttttttttttttt

(^_^)

♥Yanie Putrajaya♥
*********************************

.::c!kzUrA::. said...

ewan the lagend:

huhu..baguih la hang ni..nnt hang anta kat umah aku semangkuk..aku nk rase..peh rase nnt leh la aku try bt lak..ahaks!! :p

.::c!kzUrA::. said...

yanieputrajaya:

nk cikit..meh dtg sini meh..